Nettsted: www.motitech.no

Lokasjon: Alver

Hovedarbeid med bærekraftsmålene

Sykehjemsetaten i Bergen Kommune sto bak pilotprosjektet der vi utviklet motivasjonsverktøyet Motiview. Idag er Motiview brukt i 7 land, og løftes fram i regjeringens kvalitetsreform «Leve Hele Livet» som ett av 25 eksempel på tiltak som bidrar til økt livskvalitet for våre eldre.

Ved hjelp av video og lyd, kan brukeren dra på sykkeltur i kjente omgivelser og barndomsminner. Erfarte effekter er bedre mobilitet; færre fall; raskere rehabilitering; økt matlyst + reduksjon av overvekt; reduksjon i utagerende atferd; reduksjon i psykofarmaka; bedre søvn; mindre smerter; bedre trivsel; minnefremkalling.

Road Worlds For Seniors
I 2017 var Bergen vertskap for proffenes sykkel-VM. Da bestemte vi oss for å lage verdens første og eneste sykkel-VM for eldre og personer med demens. Det er en festreise i gode øyeblikk!

Alle som har Motiview får bli med på Sykkel-VM for eldre, gratis. I 2019 var vi 4333 deltakere i nær 200 lag, fra 7 nasjoner, som syklet mer enn 108 000 km i løpet av 4 uker. Det er 2,5 ganger kloden!

Dette forteller oss at det er fullt mulig å takle inaktivitet med rein livskvalitet gjennom solid, menneskegla’ motivasjonsteknologi fra Alver Kommune, Vestland, Norge.

3. God helse og livskvalitet9. Industri, innovasjon og infrastruktur10. Mindre ulikskap11. Bærekraftig byer og lokalsamfunn17. Samareid for å nå måla

 

 

 

 

 

 

Tilbake til bærekraftsmålene i Norge

Innholdet på denne siden er produsert av virksomheten selv. Virksomheten har samtykket til at innholdet publiseres.