2. Utrydde sult

Antall mennesker som lider av sult falt fra 1990-tallet og frem til 2014, men nå stiger antallet igjen. I 2017 var det om lag 821 millioner mennesker som var rammet av sult i verden.

I Norge har vi trygg og stabil tilgang til mat. Vi har betydelig eksport av fisk. Høy matvareproduksjon og god tilgang til markeder utenfor Norge gir god matsikkerhet.

Det er likevel utfordringer i Norge også:

  • Er måten vi i dag driver jordbruk, skogbruk og fiske bærekraftig nok for å sikre trygg og næringsrik mat til alle i fremtiden?
  • Hvordan bedrer vi kostholdet i befolkningen, når vi vet at et usunt kosthold over tid øker risikoen for sykdom og tidlig død?
  • Er matproduksjonen robust nok til å tåle klimaendringene?
  • Kan Norge i enda større grad bidra til produksjon av næringsrik mat til resten av verden?

Se eksempler på arbeid tilknyttet dette målet

 
Salmon Group AS
 
Metapod AS
 
FN-sambandet
 
Bodø Røde Kors
 
SINTEF
 
Framtidslaben Norge
 
OsloMet